Mihai Stahie

Senior Associate SĂVESCU & ASOCIAȚII
mihai.stahie@savescu.ro
0746024900


Mihai Stahie este unul dintre cei mai apreciați avocați litiganți de drept penal, fiind admirat de clienți pentru competențele sale în acest domeniu.

Este specializat în strategiile de apărare a executivilor, antreprenorilor, instituțiilor financiare și companiilor naționale și locale, în probleme diverse ce implică infracțiuni legate de spălare de bani, fraudă (inclusiv în obținerea și utilizarea fondurilor provenite din bugetul general al Uniunii Europene), luare de mită și alte forme de conduită corporativă necorespunzătoare.

Mihai este doctorand al Universității Paris 1 Panthéon-Sorbonne (2019), absolvent al Facultății de drept din cadrul Universității din București și al Colegiului Juridic Franco-Român (2017). După experiența dobândită în cadrul Secretariatului General al Consiliului Uniunii Europene, Mihai a devenit membru al Baroului București (2019). Vorbește limbile engleză, franceză, germană și portugheză.

Mihai Stahie și-a concentrat studiile și publică periodic articole de specialitate pe probleme emergente de drept procesual penal, precum: noua instituție a Parchetului European, cooperarea judiciară internațională sau transferul electronic de probe.

Mihai Stahie este membru al mai multor organisme naționale și internaționale relevante, printre care:
– Asociația Europeană a Barourilor de Drept penal – Grupul de lucru privind Parchetul European;
– Avocații Europeni Specializați în Fraudă și Conformitate;
– Asociația Internațională de Drept Penal.

De asemenea, Mihai publică articole de specialitate.

Ariile de practică în care Mihai Stahie este activ și are o experiență bogată sunt litigiile de drept penal și contencios administrativ, precum și litigiile comerciale.