Alexandru Sima

Senior Associate SĂVESCU & ASOCIAȚII
alexandru.sima@savescu.ro
0746020095


Aș fi vrut să fiu avocat. E cea mai frumoasă profesie din lume.” Acestui citat din Voltaire, internetul îi alătură un al doilea, ce-i drept neverificat: „Am fost falimentat de 2 ori… Prima dată am pierdut un proces, a doua dată am câștigat unul.”

Interesul pentru disciplină, echitate, funcționarea statului și a sistemului judiciar l-au condus în mod natural pe Alexandru Sima către Facultatea de Drept a Universității din București. După absolvire a continuat cu programul de masterat de drept civil și drept procesual civil la Facultatea de Drept a Universității Titu Maiorescu, pe care l-a absolvit ca șef de promoție. Experiența de început în avocatură a fost marcată de o varietate de cauze și dosare în care a acordat consultanță și, respectiv, a reprezentat interesele clienților.

Alexandru Sima lucrează cu numeroși clienți persoane juridice române și străine, asistându-i în toate etapele afacerii, de la înregistrarea firmei la procesul de recrutare a angajaților, apoi achiziționarea de mărfuri și servicii, atât din țară cât și din afara României, precum și în litigiile inerente activității. Deși mulți clienți sunt jucători importanți din industria modei, retail sau media, așadar persoane juridice, asistă și persoane fizice în problemele lor, care, deși la o primă vedere pot prezenta o atracție mai redusă, au adesea o încărcătură emoțională chiar mai mare.

Alexandru Sima gestionează dosare importante în zona protecției datelor cu caracter personal și a proprietății intelectuale. Comunică fluent în engleză sau franceză.

Alexandru este pasionat de drept, dar și de cinematografie (a văzut peste 600 de filme), istorie și tenis de câmp.

Ariile de practică în care Alexandru Sima este activ și are o experiență bogată sunt cyberlaw, contencios administrativ, contracte și pacte societare, dreptul muncii și proprietate intelectuală.

Alexandru Sima este Of Counsel SSA.